Deel dit artikel
-

Enschede opent Laan van Innovatie

Vrijdag begint officieel de bouw van The Gallery, het nieuwe centrum voor innovatieve bedrijven bij de Universiteit Twente. Ook wordt de vernieuwde Hengelosestraat omgedoopt tot een zogenoemde Laan van Innovatie.

Een straat vol bomen, een woud van innovatie. Onder dit motto wordt de vernieuwde Hengelosestraat in Enschede (ter hoogte van de Universiteit Twente) vrijdag officieel omgedoopt tot Laan van Innovatie. Met deze laan wil Kennispark Twente mensen bewust maken van innovatief Twente.

Daarnaast wordt een begin gemaakt met de bouw van The Gallery; het nieuwe centrum voor innovatieve bedrijven. Het gebouw biedt huisvesting voor innovatieve ondernemers, diverse ondersteuningsloketten en een tentoonstelling van regionale innovaties. Bovendien zullen er trainingen, congressen en evenementen worden gehouden.

In het oude gebouw van Chemische Technologie ontstaat straks een modern centrum voor innovatieve bedrijven. The Gallery ligt tussen de Universiteit Twente en het Business & Sciencepark.

Met de realisatie van dit gebouw krijgt Twente een 300 meter lange ‘etalage’ voor kennisintensieve bedrijvigheid. Fase I bestaat uit ruim 10.000 m2 voor innovatieve bedrijvigheid, in totaal zal the Gallery 40.000 m2 groot worden. Initiatiefnemers van de herontwikkeling zijn de Universiteit Twente en KondorWessels Projecten, met als partners als de oudste incubator van Nederland BTC Twente en Kennispark Twente.

De vernieuwde Hengelosestraat heeft reeds een complete metamorfose ondergaan. De belangrijke verbindingsweg tussen Enschede en Hengelo zorgt voor een aanzienlijke verbetering van de infrastructuur en de bereikbaarheid van Enschede West. Bovendien is er voor Kennispark Twente meer ruimte gecreëerd voor nieuwe kavels, waar al interesse voor is.

Om concreet de zichtbaarheid van innovatie te vergoten, krijgen innovatieve Twentse bedrijven van Kennispark Twente een boom aan de Hengelosestraat toegewezen die symbool staat voor innovatie en groei. In totaal staan er 800 nieuwe eiken aan de vernieuwde straat. De Universiteit Twente kent al zo’n 700 innovatieve spin-off’s die in aanmerking komen.

Op 8 juni worden de eerste 75 bomen aan een innovatief bedrijf gekoppeld.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond