Deel dit artikel
-

eTravel: ‘Social travel niet bedreigend voor hotels’

Het Duitse Wimdu groeit als kool. Dat vertelde Carmen Gayoso, hoofd strategische samenwerking, gisteren op Emerce eTravel in Bussum. De omzet is de laatste drie maanden verdrievoudigd.

Wimdu koppelt vakantiegangers aan accomodaties van particulieren: dat kunnen kamers zijn, “maar je kunt ook slapen in een kraan in Amsterdam”, aldus Carmen Gayoso gisteren in Bussum. Het motto is: Travel like a local. In plaats van in een hotel te overnachten, slaap je bij een inwoner van de stad. Het andere uiterste is couchsurfing, gastvrije stedelingen stellen hun bank beschikbaar om op te slapen, met over het algemeen weinig privacy.

Belangrijkste concurrent is Airbnb. Wimdu heeft 50.000 accomodaties in honderd landen, Airbnb heeft 100.000 accomodaties in 192 landen. Beide bedrijven rekenen een bedrag voor bemiddeling, de huurder betaalt zo’n drie procent van de verhuurprijs, de verhuurder betaalt 12 procent.

In het algemeen zijn de accomodaties goedkoper dan reguliere bed and breakfasts. Volgens Gayoso is er nog nooit incidenten geweest. “We screenen de verhuurders natuurlijk goed.”

Social travel trekt volgens Gayoso een eigen publiek. “Vaak heb je al intensief contact met de verhuurder voordat je vertrekt, het is veel persoonlijker.”

Dat er geld is te verdienen met social travel bleek vorig jaar, toen Wimdu negentig miljoen dollar ophaalde van onder meer Kinnevik en de bekende broers Samwer. Een derde spelers 9flats kon zich vorig jaar ook verheugen op belangstelling van investeerders.

De sites zijn nog te kort bezig om iets zinnigs te zeggen over hun invloed op de reisbranche in het algemeen. Gayoso denkt niet dat hotels veel hinder onvervinden van dit soort initiatieven. “Neem Londen, de stad heeft jaarlijks ngen miljoen bezoekers en er zijn maar 100.000 bedden. Drie miljoen mensen beschikken over eigen accomodaties die ze willen verhuren.”

Deel dit bericht

1 Reactie

rent apartment amsterdam

Leuk initiatief. Er is zeker een doelgroep voor dit soort initiatieven.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond