Deel dit artikel
-

Europa betaalt gatenjagers opensource software

De Europese Commissie gaat hackers tienduizenden euro’s betalen voor gaten die zij vinden in veelgebruikte opensource software.

De Commissie heeft vijftien programma’s gedefinieerd die daarvoor in aanmerking komen. Het gaat om software die juiste vanwege zijn open karakter veel gebruikt wordt.

In de afgelopen jaren bleek echter dat de controle op veiligheid beter kan. Op initiatief van europarlementariër Julia Reda is daarom het FOSSA-project opgericht om kwetsbaarheden in kaart te brengen.

Vanaf januari 2019 betaalt de Europese Commissie, vanuit FOSSA, hackers die gaten aantonen in de vijftien ‘genomineerde’ softwareprojecten. De vergoeding voor de detecties varieert van 25.000 toto negentigduizend euro. In totaal is er een budget van

De volgende projecten komen hiervoor in aanmerking: 7-zip, Apache Kafka, Apache Tomcat, Digital Signature Services (DSS), Drupal, Filezilla, FLUX TL, the GNU C Library (glibc), KeePass, Notepad++, PuTTY, PHP Symfony, VLC Media Player en WSO2. De gebruikte bugbountyplatformen zijn HackerOne en Intigriti/Deloitte.

Foto: neridamano (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond