Deel dit artikel
-

Europees Parlement: ‘Google-onderzoek moet snel en streng’

De Europese Commissie moet het mededingingsonderzoek naar Google snel en streng afronden, vindt het Europees Parlement. Anders verliest de Commissie zijn geloofwaardigheid.

De gesprekken met Google lopen immers al vier jaar en er zijn drie schikkingsvoorstellen gepasseerd. Zelfs het beste, meest vergaande voorstel van de Commissie legde Google naast zich neer.

Maandag publiceerde het Europees Parlement een uitstekend document (PDF) waarin de mededingingszaak in begrijpelijke, niet-gekleurde taal uit de doeken wordt gedaan. Daarin: “De commissie moet de zaak met urgentie oplossen. Bovendien moet ze ‘sterke maatregelen’ nemen om eerlijke concurrentie op de digitale markt te verzekeren.”

Die maatregelen kunnen oplopen tot een geldboete van maximaal tien procent van de jaaromzet, of 5,3 miljard euro.

“Deze zaak geeft de Commissie de gelegenheid om een aantal aspecten van het Europese mededingingsrecht te verhelderen in relatie tot digitale praktijken en, zodoende, het lastige gat te dichten tot bescherming van de rechten van de consument en vrije concurrentie en de rechten van marktdominerende bedrijven.”

Foto: Elisabetta Stringhi (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond