Deel dit artikel
-

Europese Commissie snuffelt aan blockchain

De Europese Commissie is een project gestart waarmee het de tenen in het water steekt met blockchain. Het Joint Research Centre zoekt een jaar lang naar industriële toepassingen van blockchains en gedistribueerde ledgers.

Onder de werktitel #Blockchain4EU startte de Commissies afgelopen week een project dat in februari 2018 afloopt. Met desk- en fieldresearch, interviews in de markt en workshops wordt gezocht naar huidige en toekomstige toepassingsgebieden.

Hoewel ambtenaren vaak gebrek aan inhoudelijke kennis wordt verweten, worden mogelijke werkvelden van de toekomst makkelijk benoemd. Het Joint Research Centre (JRC) denkt aan toepassingen als industriële en zakelijke contexten als supply chains en assetsmonitoring, rechtenbeheer bij intellectueel eigendom en authenticatie en certificering.

Met deze verkenningstocht hoopt het team, waarvan de samenstelling nog niet is bekendgemaakt, uiteindelijk een aantal gerichte adviezen te kunnen benoemen qua toepassingen en, waar nodig, toezicht en regelgeving.

Foto: gdsteam (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond