Derp

Europese online dierenwinkel slaat aan

Online dierenwinkel Zooplus ziet de omzet in het eerste kwartaal met ruim twintig procent toenemen. De consument verliest weer een reden om zijn stads- of dorpscentrum te bezoeken.

Het verkooptotaal komt over de eerste drie maanden van 2012 uit op 73,4 miljoen euro. Dat is 21 procent meer dan het eerste kwartaal van vorig jaar. Wel is het groeipercentage lager dan dat over heel 2011: 33 procent.

Meer details over de financiële prestaties dit jaar geeft Zooplus nog niet. Het sinds 2008 beursgenoteerde bedrijf publiceerde enkel deze kerncijfers (PDF). Op 21 mei geeft het meer openheid van zaken. Dan worden de volledige kwartaalcijfers gepubliceerd.

Zooplus is actief in 22 Europese landen, waaronder in Nederland. Hier kon het zijn de markt maken en zijn marktaandeel gerieflijk uitbouwen, omdat het geen nationale concurrentie kende. Daar brengt Pets Place sinds kort verandering in. De franchiseketen opende begin deze maand zijn webwinkel, met als doel om groter te worden dan Zooplus in Nederland.

Foto: Kate ter Haar (cc)

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond.

terug