Deel dit artikel
-

Facebook blaast internationaal marketingcongres af wegens coronavirus

Facebook annuleert uit voorzorg zijn internationale marketingcongres dat vanaf 9 maart in het Moscone Center in San Francisco had moeten plaatsvinden. Er werden 4000 tot 5000 bezoekers verwacht.

Facebook geeft als reden op de ‘toegenomen gezondheidsrisico’s’. In Silicon Valley bestaat al langer de vrees voor de verspreiding van het virus vanwege de intensieve handelscontacten met China.

Zo waarschuwt Google in de Bay Area werknemers om goed de handen te wassen. Het intranet geeft tips om infecties te voorkomen.

Facebook behoorde ook tot de bedrijven die vorige week lieten weten niet aanwezig te zijn op het Mobile World Congress in Barcelona. Nadat grote standhouders als Deutsche Telekom, Orange, Ericsson en LG zich hadden teruggetrokken, werd de telecombeurs geannuleerd.

Samsung liet zijn productpresentatie vorige week in San Francisco nog gewoon doorgaan, al moesten bezoekers langs een temperatuursensor lopen. Ook werden gezichtsmaskers en ontsmettingsmiddelen uitgereikt.

De uitbraak van het virus wordt in de economie steeds meer gevoeld. Zeker 1000 Nederlandse ondernemingen hebben direct last van de uitbraak van het coronavirus in China. Nederland staat in de top-10 van landen wereldwijd, becijferen onderzoekers van bureau Altares Dun & Bradstreet. President-directeur Allard Castelein van Havenbedrijf Rotterdam denkt dat het coronavirus wereldwijd invloed zal hebben op de containeroverslag.

Op het wetenschapscongres van de American Association for the Advancement of Science (AAAS) in Seattle, dat wel gewoon plaatsvond, waarschuwde Microsoft oprichter Bill Gates vrijdag dat de impact van het virus ‘zeer dramatisch’ zou kunnen worden, zeker als het zich verspreidt naar delen van Afrika en Azië. De Bill & Melinda Gates Foundation heeft inmiddels 100 miljoen dollar gedoneerd voor de ontwikkeling van een vaccin.

Wel klinkt er steeds meer kritiek over de rol van sociale media die een belangrijke rol spelen bij de verspreiding van angst. Experts wijzen erop dat het reguliere griepvirus wereldwijd veel meer slachtoffers maakt dan het nieuw ontdekte coronavirus.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond