Deel dit artikel
-

Facebook gaat aanbod politiek nieuws temperen

Facebook gaat minder politiek nieuws tonen op zijn tijdlijn. Daarmee wil het netwerk tegemoet komen aan wensen van gebruikers.

Als eerste stap zal nog deze week worden geëxperimenteerd met een kleine groep gebruikers in Canada, Brazilië en Indonesië en later ook in de VS. Deze gebruikers krijgen beduidend minder politiek nieuws te zien. Facebook wil zo achterhalen hoe het nieuws beter kan doseren.

Volgens Facebook is het aanbod van politiek nieuws nog geen zes procent van het totaal, maar het netwerk erkent dat dit nieuws eerder emoties en irritatie opwekt. Vooral in de VS werd het nieuws de afgelopen maanden gedomineerd door de Amerikaanse verkiezingen.

Er geldt een uitzondering voor COVID-19-informatie van gezaghebbende gezondheidsorganisaties zoals de CDC en de WHO, evenals nationale en regionale gezondheidsinstanties. Facebook vindt het belangrijk dat hierover goede informatie wordt verspreid.

Facebook voert ook de strijd tegen desinformatie op. Pagina’s, groepen en accounts die de nieuwe regels overtreden worden verwijderd. Beheerders van groepen die al eens werden bestraft zullen elk bericht verplicht moeten goedkeuren voordat het verschijnt.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond