Deel dit artikel
-

Facebook heeft een tienerprobleem

Facebook erkent nu ook zelf dat tieners minder actief zijn op Facebook. CFO David Ebersman sprak gisteren tijdens de toelichting op de kwartaalcijfers van terugloop onder jongere tieners.

De vermoedens waren er al langer, maar werden tegengesproken door CEO Mark Zuckerberg en andere bestuurders, die wezen op verdere groei van het aantal gebruikers. Het actieve gebruik van Facebook door tieners is moeilijk te meten, omdat niet altijd de juiste leeftijd wordt opgegeven, maar Facebook stelt dat het eigen middelen heeft om het zogenoemde engagement te meten.

Uit andere onderzoeken bleek echter al dat tieners zich op andere platformen concentreren. Voor het eerst beschouwt de meerderheid Twitter als zijn belangrijkste socialmediakanaal. Daarna volgen pas Facebook en Instagram, aldus onderzoeker Pew Internet. De hoeveelheid tieners die Facebook als ‘belangrijkste sociale kanaal’ aanwijzen, is in een jaar tijd vrijwel gehalveerd.

Datzelfde Pew meldde dit voorjaar nog dat de exodus van tieners nog meeviel. Het aantal tienerprofielen bij Facebook was toen met 94 procent nog altijd het grootst. Gedaald was dat gebruik niet, en juist een procent gestegen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond