Deel dit artikel
-

Facebook Messenger nu ook zonder Facebook lidmaatschap

Facebook Messenger is voortaan ook te gebruiken zonder het lidmaatschap van Facebook, althans in Noord Amerika. Het sociale netwerk hoopt daarmee zijn bereik te vergroten.

Hoewel Messenger al meer dan 700 miljoen gebruikers telt, zijn er nog steeds gebruikers die de app mijden omdat ze dan ook lid moeten worden van Facebook. Het alternatief is WhatsApp, maar die applicatie is eigenlijk maar op een mobiele telefoon tegelijk te gebruiken.

Facebook Messenger bestaat al sinds 2011, maar wie de dienst op zijn smartphone wil gebruiken, is aangewezen op de mobiele app.

Met Facebook Messenger wordt geen geld verdiend, in tegenstelling tot WeChat van Tencent Holdings, dat uiteenlopende diensten via zijn chatapp aanbiedt.

Wanneer de veranderingen ook voor Europa gaan gelden, is niet bekend.

Deel dit bericht

1 Reactie

MJF

Bij mij juist het tegenovergestelde; ik begrijp niet waarom ze die Messenger functie niet gewoon integreren in de reguliere Facebook app, zoals voorheen ook het geval was. Nu wordt ik gedwongen om twee Facebook apps te downloaden; één voor mijn timeline en één voor de direct messages. Voor dat laatste doel heb ik Whatsapp al; de FB Messenger app heb ik dan ook niet geïnstalleerd. Het wordt pas echt irritant wanneer iemand mij nu een direct message stuurt via FB, dan blijft er een notificatie openstaan in mijn reguliere FB app, die pas verdwijnt zodra ik de Messenger app download óf ik via desktop inlog en daar het messenger bericht bekijk/beantwoord. Pfff, fraaie usability.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond