Deel dit artikel
-

Facebook over de miljard gebruikers, gemiddeld steeds jonger

Facebook is over de grens van de miljard actieve gebruikers per maand gegaan. Meer dan de helft van hen gebruikt de dienst mobiel. De gemiddelde leeftijd daalde in vijf jaar van 26 naar 22 jaar.

Met een kort bericht op zijn site maakt Mark Zuckerberg van Facebook de mijlpaal van een miljard gebruikers bekend. Daarbij spreekt hij de hoop uit de rest van de wereld, de andere zes miljard mensen, ooit ook te kunnen aansluiten op zijn platform.

Een gemiddelde gebruiker heeft iets meer dan driehonderd mensen in zijn netwerk en rond de tweehonderd foto’s op zijn profiel. De grootste landen in absolute aantallen zijn Brazilië, India, Indonesië, Mexico en de Verenigde Staten.

Zuckerberg vertelt ook dat de vriendendienst maandelijks door zeshonderd miljoen mensen via hun smartphone of tablet wordt gebruikt. Facebook is daarmee meer een mobiele dienst dan een ‘vaste’ dienst die via een desk- of laptop wordt gebruikt.

In het mobiele kanaal ligt ook de uitdaging voor het profielenbedrijf. Zoals veel andere ondernemingen zoekt Facebook naar een passend verdienmodel in het kanaal waar de grootte van het ‘computerscherm’ beperkt is. Er moet een balans worden gevonden tussen vorm, sociale functie en commercie. Een sluitend plan heeft Zuckerberg nog niet gepresenteerd, al laat hij bij herhaling weten erop te vertrouwen dat te vinden.

Facebook ging in mei 2012 naar de beurs en haalde daarmee ruim honderd miljard dollar uit de markt. De openingskoers was 38 dollar, piekte heel even op 42 dollar en zweeft sinds begin augustus constant rond de twintig dollar.

Foto: Kevin Dooley (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond