Deel dit artikel
-

Facebook neemt Giphy over, grootste acquisitie in jaren

Facebook neemt voor 400 miljoen dollar Giphy over, een zoekmachine voor (bewegende) gifplaatjes. Het is de eerste grote overname van Facebook in jaren, hoewel bescheiden vergeleken met die van WhatsApp.

Het merk blijft bestaan en verder verandert er ook voor gebruikers weinig. Wel wordt de technologie geïntegreerd in Instagram.

Ongeveer de helft van het verkeer naar Giphy komt reeds van Facebook apps als Instagram, Messenger en WhatsApp.

Het in New York gevestigde Giphy werd opgericht in 2013 als zoekmachine voor gifs. De startup zou 150 miljoen dollar hebben opgehaald bij investeerders als DFJ Growth, Lightspeed, Betaworks, GV en Lerer Hippeau. Zelf nam Giphy in 2015 ook een bedrijf Nutmeg over.

Giphy verdient onder meer aan samenwerkingen met bedrijven als Disney, Calvin Klein, GE en Pepsi.

Facebook heeft in de afgelopen jaren voornamelijk kleinere lokale overnames gedaan, waarvan de grootste die van CTRL Labs was in september 2019. De bekendste overname voor Giphy was die van VR-bedrijf Oculus in 2014.

Deel dit bericht

1 Reacties

bert

Hopelijk gaan ze nu wel GIF ondersteunen op hun eigen platform. Tot nu toe was het onmogelijk een GIF op Facebook te posten. Die wordt standaard omgezet naar een H.264 video, wat natuurlijk enorm schadelijk is voor de details en scherpte.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond