Deel dit artikel
-

‘Facebook test stilletjes app in China’

Facebook heeft met een partner Youge Internet Technology stilletjes een app in China uitgebracht. Het bedrijf hoopt op die manier de blokkade van Facebook te omzeilen.

In mei heeft Facebook een fotodeelapp Colorful Balloons gelanceerd, met alle functionaliteiten van het onderdeel Moments. Het zou nog wel gaan om een test en de verspreiding ervan is beperkt. Gebruikers komen er alleen mee in aanraking als een foto uit Colorful Balloons via WeChat wordt gedeeld. En dan nog is het lastig om de app te downloaden.

Facebook directeur Mark Zuckerberg, getrouwd met een Chinese vrouw, heeft China al meerdere keren bezocht om met de overheid te praten over zijn apps. Dat heeft maar weinig opgeleverd.

Of de Chinese overheid zo’n U-bocht zal blijven toestaan is de vraag. De Chinese overheid treedt de laatste tijd strenger op tegen eigen sociale apps Weibo, WeChat en Baidu Tieba. Men wil niet dat via deze apps ‘geruchten’ worden verspreid of informatie die de nationale veiligheid bedreigt. Dat is ook de gedachte achter de blokkade van veel westerse apps.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond