Deel dit artikel
-

CoolCats MS Mode failliet, webwinkel V&D in oktober live

Ondanks het faillissement van dochter MS Mode, wil CoolCat topman Roland Kahn nog steeds een internetwinkel met de naam V&D starten. Wel hebben Kahn en oud-HEMA topman Ronald van Zetten naar eigen zeggen meer tijd nodig.

Problemen met techniek achter de website hebben voor vertraging gezorgd. Daarom wordt de winkel pas in oktober gelanceerd.

Kahn betaalde een half miljoen euro voor de merknaam V&D en diverse submerken. Het onderliggende platform van de oude V&D site is voor zover bekend niet overgenomen. Najaar 2015 was V&D net overgegaan op Demandware.

De curatoren van kledingwinkel MS Mode van CoolCat vragen vandaag het faillissement aan. Vorige week werd al uitstel van betaling aangevraagd. Het UWV neemt de salarissen van de 660 werknemers over.

De winkels en webwinkel zijn inmiddels gesloten. Reden is een overeenkomst met de Rabobank. De belangrijkste schuldeiser zou de volledige winkelomzet hebben opgeëist, vertelde Cees de Jong gisteren nog aan NRC Handelsblad. De bewindvoerders hebben dit geweigerd.

Kahn nam het bedrijf M&S Mode in 2010 over van toenmalig V&D-eigenaar Maxeda.

 

Deel dit bericht

2 Reacties

903rtz

Problemen met de webshop software (Demandware) werden ook al als reden opgegeven voor het faillissement van V en D: kennelijk is de combinatie V en D en webshop geen gelukkige…

Dominique

Je zou bijna denken dat V&D eigenlijk gekocht is met het geld dat voor MS bedoeld was.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond