Deel dit artikel
-

FBI waarschuwt bedrijven voor Kaspersky

De FBI raadt Amerikaanse bedrijven af om beveiligingssoftware te gebruiken van het Russische bedrijf Kaspersky vanwege de vermeende connecties met het Kremlin. De FBI vreest dat de software voor spionage wordt ingezet.

Kaspersky ontkent dat in alle toonaarden en heeft in juli nog de broncode van zijn software aan de Amerikaanse overheid aangeboden.

Dat heeft weinig geholpen. Rob Joyce, de Amerikaanse Cyber Security Coordinator, zegt dat de Russen niet langer vertrouwd kunnen worden.

De verstandhouding tussen Rusland en de VS is aardig bekoeld sinds het zogeheten Rusland schandaal. Eind 2016 bleek uit onderzoek van de veiligheidsdiensten dat Russische hackers zich hadden bemoeid met de verkiezingen. De Amerikaanse ambassade in Rusland stopt voorlopig met het afgeven van visa aan Russische burgers.

Deel dit bericht

1 Reactie

Maarten Bennis

Niet te geloven deze anti-russia bashing! Die vermeende hacking van de verkiezingen is nooit bewezen. Het is duidelijk dat de VS probeert de geesten rijp te maken voor een oorlog! En ik ben bang dat het onnozele publiek ook in NL het nog gaat slikken ook, gezien de teneur van dit artikel

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond