Deel dit artikel
-

Filesonic trekt de stekker eruit

Het verkeer stortte in sinds januari en sinds dit weekend is Filesonic helemaal niet meer te bereiken. De piraten verliezen, handhavers winnen.

Spellen, speelfilms, software en tv-series werden afgelopen jaren en massa gehost op de servers van bedrijven als Filesonic, Oron, Megaupload en Rapidshare. Alleen de laatste van dit rijtje bestaat nog. Filesonic ging kort voor het weekend kopje onder, zo bericht Torrentfreak.

De bitbak is het volgende ‘slachtoffer’ sinds strengere handhaving van de MegaUpload-achtigen.

Uit vrees voor zijn lot zette Filesonic, net als vele anderen, het slot op de mogelijkheid om bestanden met derden te delen. De sites veranderden snel in veredelde persoonlijke kluisjes. Dat leidde er echter ook toe dat gebruikers van de primaire functionaliteit werden beroofd en dus verkasten. Filesonic, voorheen een van de toptienspelers, ziet kennelijk zijn financiële fundamenten weggeslagen en trekt de stekker eruit.

Piratenbestrijders zien hierin een argument voor het feit dat bitbakken financieel zwaar leunen op illegale praktijken. Ze faciliteren het op grote schaal zonder toestemming doorgeven van auteursrechtelijk beschermd materiaal voor hun eigen financieel gewin.

Filesonic nam nergens de gelegenheid of moeite om de sluiting van zijn dienst toe te lichten.

Rechteneigenaren konden ook in Nederland en Engeland de ongeautoriseerde distributie een klap geven. Rechters in beide landen verboden een aantal providers om het verkeer naar The Pirate Bay door te geven, wat het BitTorrentverkeer en -gebruik zou moeten indammen.

Foto: Uncle Catherine (cc)

Deel dit bericht

3 Reacties

Angelino

Leuke post! Dankje

soepdieet

Dat is heel interessant! Bedankt.

Freek

Ik had dit eerder moet lezen

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond