Deel dit artikel
-

Financiële doelstellingen Twitter op straat

Twitter verwacht dit kwartaal een eerste bescheiden inkomsten te boeken. Dat blijkt uit gelekte documenten. De opvolgende kwartalen moet er beduidend meer geld in het laatje stromen.

TechCrunch publiceerde enkele vertrouwelijke documenten, de meest in het oog springende is het document waarin financiële prognoses worden gegeven tot 2013. In een reactie laat Twitter weten dat het bewuste stuk nooit een officieel document is geweest en bovendien alweer achterhaald. Niettemin heeft het een interessant kijkje in de keuken van de micro bloggingsdienst.

Twitter verwachtte dit kwartaal 400.000 dollar aan inkomsten binnen te harken. Het vierde kwartaal daarentegen zou maar liefst 4 miljoen dollar op moeten brengen. En er zit schot in de zaak, voor het vierde kwartaal in 2010 werd dit bedrag vastgesteld op 140 miljoen dollar. Eind dit jaar zou het aantal gebruikers op 25 miljoen uit moeten komen.

Het bedrijf had in februari 45 miljoen dollar in de bank. En de kosten van een individuele twitteraar werd vastgesteld op iets meer dan 1 dollar per jaar.

De cijfers zijn optimistisch. Eind 2013, zo stelde Twitter, zijn er 1 miljard gebruikers 1,54 miljard omzet, 5.200 werknemers en 1,1 miljard netto inkomsten.

De hamvraag, waar komt de omzet van dit kwartaal vandaan, wordt nog niet door TechCrunch prijsgegeven. Die 400.000 dollar komt voort uit een product dat TechCrunch in een andere posting zal beschrijven.

Deel dit bericht

1 Reactie

sjoerd

Ik denk dat de slimme boefjes van Twitter dit zelf gelekt hebben, zeker gezien het feit dat de cijfers optimistisch zijn. les 1 van de cursus hoe krik ik mijn marktwaarde nog verder op…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond