Deel dit artikel
-

Flink breidt uit naar Rotterdam

Flitsbezorger Flink breidt zijn diensten uit naar Rotterdam. Dat is de dertiende stad waar het van oorsprong Duitse bedrijf zich vestigt in Nederland.

Ook Apeldoorn en Enschede zijn vrij recent aan het stedenlijstje van Flink toegevoegd. Geholpen door investeerders met diepe zakken begeeft de start-up zich een strijd om de gunst van de Nederlandse consument. Andere partijen die vanuit het buitenland kampen om de lokale markt zijn Gorillas uit Duitsland en Getir uit Turkije.

Elk van deze bedrijven zal tegen het einde van het jaar ongeveer een miljard euro hebben opgehaald bij investeerders om zich razendsnel een positie op Europese markten te verwerven. Daarbij trachten ze te profiteren van het first mover advantage.

Flitsbezorgers zoals Flink hebben middenin drukbevolkte gebieden eigen magazijnen. Dat zijn eigenlijk supermarkten, maar daar consumenten zijn niet welkom aan de deur. Die moeten een app hebben om hun bestellingen op te geven en laten die voor een kleine twee euro per keer thuisbezorgen. Binnen tien minuten, zo luidt de claim. Flink heeft een assortiment van met meer dan 2.000 producten: van eetrijpe avocados en verse frambozen tot allesreiniger en droogshampoo. De concurrenten doen het niet veel anders.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond