Deel dit artikel
-

Flinke investering voor gamebedrijf Gambitious

Het Nederlandse gamebedrijf Gambitious heeft een kapitaalinjectie van 3,5 miljoen dollar gekregen van het Amerikaanse media- en communicatiebedrijf Advance, bekend van Discovery, Wired en Vogue. Ook wordt de naam veranderd in Good Shepherd Entertainment.

De Amsterdamse onderneming werd in 2011 opgericht door enkele gameveteranen. CEO Paul Handraets organiseerde in de Benelux onder meer de Gameexpo en de GAME FACTs show voor TMF/MTV. Ook Andy Payne (Mastertronic) en Harry Miller en Mike Wilson (Devolver Digital) waren van meet af aan betrokken bij het bedrijf.

Gambitious heeft altijd met een vorm van crowdfunding gewerkt, onder meer via Symbid. Particulieren kunnen voor een klein bedrag investeren in een spel en delen in de winst.

In de afgelopen twee jaar zijn er veertien games ontwikkeld, waarvan er negen binnen een paar maanden winstgevend waren. Acht games zijn op dit moment in ontwikkeling.

Met de investering is het nu mogelijk om duurdere games te ontwikkelen. Het crowdfundingmodel wordt overigens niet losgelaten.

Dit bericht is 2 keer gedeeld

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond