Deel dit artikel
-

Duizenden PostNL-uitzendkrachten willen ook coronabonus

Uitzendkrachten die werken voor PostNL hebben vrijdagmiddag de directie van het postbedrijf gevraagd wanneer zij de coronabonus van 250 euro krijgen. Alle vaste medewerkers krijgen zo’n bonus voor het harde werken de afgelopen maanden, maar de uitzendkrachten niet.

Afgelopen week kondigde PostNL aan de winstuitkering van 2 naar 3 procent te verhogen, maar die winstuitkering geldt niet voor uitzendkrachten. Voor uitzendkrachten is alleen het uurloon hetzelfde als voor de mensen in vaste dienst. EZe hebben een slechter pensioen, geen werkzekerheid en delen niet mee in de voordelen die vaste medewerkers van PostNL hebben.

FNV vindt dat voor het structurele werk in de pakketsorteercentra mensen vast in dienst genomen moeten worden. Op die manier krijgen mensen dezelfde beloning en waardering en toekomstperspectief.

In het gesprek gaf PostNL aan te zullen kijken naar een ‘mooi gebaar’.

PostNL heeft intussen aangekondigd het aantal vergoede uren aan ondernemers met een pakketservicepunt terug te schroeven van 8 naar 6 uur. De vergoeding blijft wel 19 euro per uur. De extra vergoeding was ingevoerd omdat de pakketpunten het extra druk hebben nu veel winkels gesloten zijn. PostNL verwacht dat het openhouden van pakketpunten tot 9 februari 13,5 miljoen euro kost.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond