Deel dit artikel
-

FNV wil gesprek over salarissen Picnic

Vakbond FNV heeft online supermarkt Picnic per brief uitgenodigd om het gesprek met de bond aan te gaan over de salarissen van de medewerkers.

Voor het zware werk dat de mensen bij Picnic doen, krijgen ze maar net iets meer dan het minimumloon betaald zonder toeslagen en onder slechte omstandigheden, aldus FNV. ‘De gratis bezorging moet ergens van worden betaald. Eén van de redenen waarom Picnic het goedkoper kan doen dan andere supermarkten is omdat ze onderbetalen. Gratis bezorgen bestaat niet’, stelt Marianne Jekkers van FNV.

Vorige maand kwam de voorheen bejubelde websuper ineens minder positief in het nieuws. In een uitgebreid artikel in Trouw, waarvan de inhoud grotendeels was aangereikt door de FNV, was te lezen dat werkomgeving onveilig is en betaling ondermaats.

De FNV organiseerde 17 december in Utrecht en Nijkerk acties. Toen is de directie gevraagd om met de FNV te gaan praten over het salaris.

Omdat de cao voor supermarkten Algemeen Verbindend Verklaard (AVV) is, zijn alle supermarkten die onder de werkingssfeer van deze cao vallen, verplicht deze toe te passen. Dat geldt ook voor online supermarkten. Jekkers: ‘Picnic weet dat het een supermarkt is, draagt dit uit maar weigert om netjes het loon te betalen waar de medewerkers recht op hebben. De rekening van het ‘gratis’ bezorgen legt Picnic zodoende neer bij de werknemers. Het zorgt bovendien voor oneerlijke concurrentie.’

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond