Deel dit artikel
-

FNV zet rechtszaak tegen PostNL vanwege contracting door

Hoewel PostNL stopt met het inzetten van personeel via onderaannemers in zijn pakketsorteercentra, het zogenoemde contracting, wil vakbond FNV zijn voorgenomen rechtszaak tegen de pakketvervoerder doorzetten. FNV eist genoegdoening voor de sorteerders die volgens de constructie hebben gewerkt.

PostNL erkent door te stoppen met de constructie volgens FNV indirect schuld. ‘Ze kunnen nu lastig volhouden in de rechtbank dat de constructie deugt. We zijn er nog niet klaar mee, maar het is een fantastisch signaal dat grote partijen nu afstand nemen van de constructie,’ aldus Masja Zwart van FNV in het NOS Radio 1 Journaal.

‘PostNL vindt het als grote en sociale werk- en opdrachtgever belangrijk om goed te luisteren naar de recente maatschappelijke discussie over contracting,’ zo verklaarde het bedrijf zijn besluit. De lopende contracten moeten nog wel worden afgewikkeld.

Opvallend is dat gisteren ook uitzendbureau Tempo-Team aankondigde te gaan stoppen met contracting. Zowel PostNL als Tempo Team waren door FNV voor de rechter gedaagd.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond