Deel dit artikel
-

PostNL kiest voor uitzendkrachten in pakkettensorteercentra

PostNL gaat alleen nog werken met uitzendkrachten in zijn pakkettensorteercentra. PostNL wil naar eigen zeggen ‘duidelijkheid geven in de maatschappelijke discussie over contracting’. Bedoeld wordt de kritiek op schijnconstructies.

Naast de inzet van veel medewerkers in vaste dienst bij PostNL, blijft flexibele inzet van arbeid in de sorteercentra nodig. Dat gebeurt in de toekomst door middel van uitzendkrachten. Zij worden beloond op basis van de cao voor uitzendkrachten (ABU-cao) en dus de inlenersbeloning van de PostNL-cao.

PostNL gaat commerciële contracting zo snel mogelijk afbouwen. Medewerkers in dienst van contractingpartijen worden door hun werkgever geïnformeerd over de individuele gevolgen. PostNL start met afbouwen in 2019 en uiterlijk in 2020 gaan de laatste pakkettensorteercentra over op uitzenden.

Liesbeth Kaashoek, directeur Pakketten & Logistiek van PostNL, licht toe: ‘Wij hebben ooit gekozen voor contracting omdat onze partners in staat zijn om het sorteerproces beter uit te voeren en de wens om maximaal ontzorgd te worden in de aansturing van onze sorteerprocessen.’

Vakbond FNV heeft PostNL altijd verweten dat ze contracting-constructie bedacht heeft om op loonkosten te besparen. Het liet uitzendbureaus als Young Capital optreden als onderaannemer en ontweek daarmee de cao.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond