Deel dit artikel
-

Forse boete voor Belvilla voor onjuiste prijsvermelding

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) legt het Nederlandse bedrijf @Leisure BR een boete van maar liefst 350.000 euro op voor het misleidend vermelden van prijzen op zijn website belvilla.nl. De vanaf-prijzen voor het boeken van vakantiehuizen op de website waren onjuist. Ook zijn consumenten misleid over de onvermijdbare kosten.

Volgens Cateautje Hijmans van den Bergh, bestuurslid ACM, hebben consumenten recht op duidelijke prijzen in de reisbranche. Uitgangspunt daarbij is dat de reis of het vakantiehuisje geboekt moet kunnen worden voor de vermelde prijs. Tijdens het zoekproces moeten de bijkomende kosten juist en voldoende duidelijk worden vermeld.

De kosten die onvermijdbaar zijn, moeten in de prijs zijn opgenomen. Ook de prijzen in de advertenties en op de website moeten reëel zijn.

Het is de eerste keer dat de ACM een boete oplegt volgens de in 2016 aangepaste boetebeleidsregels (pdf). De ACM had @Leisure BR eerder al gewezen op onjuiste en misleidende prijzen op Belvilla.nl.

Belvilla betreurt naar eigen zeggen zeer dat de Autoriteit Consument en Markt (ACM) een boete heeft opgelegd. Er is destijds direct actie ondernomen. De site erkent wel dat er in twee specifieke gevallen een tekortkoming is geweest in de weergave van een prijs. ‘Dat betreuren we zeer en daarop is toen meteen actie ondernomen om dit te corrigeren. Het is nooit de intentie om mensen te ‘misleiden’.’

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond