Deel dit artikel
-

Forse groei mobiele telefonie voor Tele2 Nederland (update)

Tele2 Nederland groeit flink op met mobiele telefonie. Dat blijkt uit de cijfers over het tweede kwartaal. Er kwamen 49.000 nieuwe abonnees bij. Daarmee komt het totale aantal abonnees op ruim een half miljoen.

De netto-opbrengsten in Nederland gingen (pdf) dankzij de mobiele omzet naar 213 miljoen Zweedse kroon (EBITDA). Van de netto-omzet van 1,349 miljoen SEK kwam 417 miljoen van mobiel. Daarmee scoorde Nederland even goed als Noorwegen en Kazachstan. Telecompaper schatte eerder deze maand al dat Tele2 zijn marktaandeel op de Nederlandse markt heeft vergroot van drie naar vijf procent in het eerste kwartaal van 2013.

Tele2 verwacht nog meer van Nederland nu het bedrijf diensten gaat aanbieden via een eigen 4G-netwerk. Tele2 heeft daarvoor contracten gesloten met drie installatiebedrijven. Volgens CEO Mats Granryd komt nu al zo’n zeventig procent van de totale omzet van de Tele2 Groep uit mobiel. Vaste telefonie is altijd nog goed voor ruim een kwart.

De totale (internationale) groep noteerde een EBITDA van 1,52 miljard Zweedse kroon. De omzet daalde, maar de winst nam toe. De nettowinst bedroeg 327 miljoen kroon, tegen 213 miljoen een jaar geleden. Tele2 verwacht een groei van vijf tot zeven procent in de komende jaren, tot zeker 35,6 miljard kroon.

De Telegraaf meldt vandaag dat Tele2 Herwin van der Kamp, twee jaar directeur voor de Nederlandse consumentenmarkt en het midden- en kleinbedrijf, op non-actief is gesteld na een conflict met CEO Günther Vogelpoel.

Cijfers Nederland

 

Deel dit bericht

1 Reacties

Simon

Dat is ook niet zo gek dat Tele2 groeit zij hebben nog goede prijzen voor bellen en interneten het kan zomaar 50 procent schelen met een KPN en dat moet je daar nog eens bij betalen voor je telefoon.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond