Deel dit artikel
-

Forse investering in GoEuro

GoEuro, het boekingsplatform voor treinen, bussen en vluchten in Europa, heeft 150 miljoen dollar opgehaald, waarmee het kapitaal is verdubbeld. De nieuwe investering wordt gebruikt om sneller te innoveren en naar nieuwe markten uit te breiden.

De Zweedse investeringsfirma Kinnevik AB en Temasek, een investeringsbedrijf met het hoofdkantoor in Singapore, hebben de investeringsronde geleid met deelname van Hillhouse Capital.

Cristina Stenbeck, hoofdaandeelhouder van Kinnevik en lid van de raden van bestuur van zowel Kinnevik als Spotify, treedt toe tot de raad van bestuur van GoEuro als onderdeel van de transactie. Tot 2016 was Cristina zowel de uitvoerend voorzitter van Kinnevik als de voorzitter van Zalando.

GoEuro ging vijf jaar geleden als metazoekmachine van start maar is geëvolueerd naar een boekingsplatform. Dat komt mede doordat veel transportbedrijven niet de technologische knowhow of focus hebben om een goede online boekingservaring neer te zetten. Volgens GoEuro zijn in de afgelopen vijf jaar de meeste vervoersmaatschappijen van Europa op het platform boekbaar gemaakt.

GoEuro biedt nu personenvervoer over zowel het land als in de lucht in 36 landen door Europa en maakt in vijftien van deze markten alle aangeboden vervoerswijzen mogelijk. Het platform heeft meer dan 27 miljoen maandelijkse gebruikers, van wie driekwart via mobiele apparaten toegang krijgt tot het platform. Bovendien heeft GoEuro onlangs zijn eerste overname voltooid van het Europese vervoersplatform BusRadar dat gevestigd is in Karlsruhe, Duitsland.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond