Deel dit artikel
-

Forse stijging HTTPS door Let’s Encrypt

De gratis verkrijgbare certificaten van Let’s Encrypt hebben voor een stijging van het HTTPS verkeer gezorgd, zo blijkt uit cijfers van het consortium.

Het aantal actieve certificaten is meer dan verdubbeld naar 46 miljoen. Het aantal domeinen dat van een Let’s Encrypt-certificaat gebruikmaakt verdrievoudigde naar 61 miljoen.

Let’s Encrypt is een initiatief van de Internet Security Research Group (ISRG) en wordt gesteund door onder meer Mozilla, Akamai, Cisco en de EFF.

Voor volgend jaar heeft Let’s Encrypt zich nieuwe doelen gesteld: het aantal actieve certificaten en unieke domeinen verdubbelen naar respectievelijk 90 miljoen en 120 miljoen.

Het aantal phishingsites dat HTTPS gebruikt neemt echter ook toe. Dat constateert online beveiliger PhishLabs. In het derde kwartaal was al een kwart van de frauduleuze sites voorzien van een beveiligde verbinding. Een kwartaal eerder was dat nog 12 procent en een jaar geleden 3 procent. De oplichters maken dankbaar gebruik van gratis certificaatautoriteiten als Let’s Encrypt en Comodo.

Dit bericht is 10 keer gedeeld

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond