Deel dit artikel
-

Forse toename overnames digitale media

Het aantal fusies en overnames in de sector digitale media en informatie & technologie zal dit jaar sterk groeien. Afgelopen jaar was er al sprake van 48 procent groei vergeleken met 2013. De totale waarde ging van 151 miljard dollar naar 224 miljard, volgens cijfers van Coady Diemar Partners.

Het bureau telde niet minder dan 2239 overnames in 2014, in 2013 waren het er 2019. Het gros had betrekking op marketing, informatie en digitale content, net als in de twee voorgaande jaren. Software was goed voor een waarde van 48 miljard, 21,7 procent van het totaal. Mobiel en digitale content vormden 17,8 procent van de markt, mede dankzij de overname van WhatsApp door Facebook.

Niet minder dan 48 overnames waren deals van 1 miljard dollar of meer. De meest actieve ‘overnemers’ waren Google, Yahoo, Publicis en WPP Groep. De advertentiemarkt telde alleen al honderd overnames ter waarde van 7,5 miljard dollar.

2014 sloot af met de aquisitie van Conversant (voorheen ValueClick), waarvoor Alliance Data 2,4 miljard dollar neertelde.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond