Deel dit artikel
-

Franchisenemers dagvaarden Sandd en PostNL

De Vereniging Franchisenemers van Sandd (VFS) heeft Sandd en PostNL gedagvaard voor de rechtbank in Arnhem. De VFS meent dat Sandd en PostNL de franchisenemers keihard laten vallen. De franchiseovereenkomsten worden tussentijds niet meer nagekomen, met ‘dramatische gevolgen van dien’.

De VFS vraagt de rechter te bepalen dat Sandd een wanprestatie levert en dat zowel Sandd als PostNL verantwoordelijk is voor de schade die de franchisenemers daardoor lijden.

De franchisenemers van de VFS bedienen meer dan 20 procent van het netwerk van Sandd. Bij deze MKB-bedrijven werken circa drieduizend postbezorgers en zijn ongeveer vierhonderdvijftig medewerkers in dienst.

Toen staatssecretaris Mona Keijzer de fusie goedkeurde, verbaasde het de franchisenemers dan ook dat met hun positie daarin geen rekening was gehouden. Bij de rechtbank Rotterdam vechten zij daarom de voorwaarden van de fusievergunning aan. Die procedure loopt nog.

Na de fusievergunning zijn de franchisenemers pas op 5 november geïnformeerd dat de franchiseactiviteiten begin 2020 geheel zullen stoppen. Een oplossing voor de franchisenemers is er toen niet geboden.

De indruk bij de VFS bestaat dat geprobeerd wordt de franchisenemers tegen elkaar uit te spelen.

Medewerkers van postbedrijf Sandd zijn ook allerminst verzekerd van een nieuwe baan bij PostNL na de overname. Dat bevestigen partijen na berichtgeving van de NOS. Per februari fuseert Sandd met PostNL. Daarbij zijn voor velen de voorgestelde arbeidsvoorwaarden onacceptabel.

Foto Shutterstock

Deel dit bericht

1 Reactie

jolanda van der Ham

post.nl heeft ook nog de macht om mensen die overgestapt zijn wat ze moeten doen toch in een proefperioden te ontslaan,ook is mijn vraag is waarom bij ern fusie er ontslagen aan een kant vallen waarom niet everedig verdeeld over de 2 partijen zodat kantoor en chauffeur’s sorteerders gelijke kansen hadden gehad

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond