Deel dit artikel
-

Frank de Wit gaat Endemol Beyond Nederland leiden

Endemol Shine Nederland heeft Frank de Wit aangesteld om leiding te geven aan het bedrijfsonderdeel Beyond. Daarmee wordt hij verantwoordelijk voor de ontwikkeling, productie en exploitatie van online video in de Nederlandse markt.

De Nederlandse tak van Endemol Beyond is op dit moment actief met onder meer de YouTube-kanalen World of Cinemates en Koning Fifa en lanceerde eerder dit jaar de cross mediale live shows Makers Channel Playground en de ‘online-Olympics’ Summer Games.

Frank de Wit (33) trad in 2011 in dienst bij de afdeling Programmaontwikkeling van Endemol Shine Nederland, waarna hij overstapte naar de business unit Concepts om zich als Creative Digitale Media toe te leggen op nieuwe initiatieven buiten het traditionele televisiesegment.

Voordien werkte De Wit onder meer als programmamaker voor IDTV en vervulde hij zowel creatieve als commerciële posities bij het Berlijnse mediabedrijf Jamba.

In zijn functie van Hoofd Endemol Beyond Nederland rapporteert De Wit aan Commercial Director Jurian van der Meer, verantwoordelijk voor alle commerciële zaken binnen de organisatie, waaronder branded content, digitale video, gaming & gambling en licensing & merchandising.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond