Deel dit artikel
-

Funda experimenteert met woningruil

Woningsite Funda is samen met 150 NVM-makelaars gestart met de proef Woningruil. Hiermee wil het vastgoedplatform een nieuwe impuls geven aan de op slot zittende woningmarkt.

Op basis van zoekprofielen van potentiële huizenkopers en het bestaande aanbod op de site, genereert Funda voortaan woningruilsuggesties. De verkoopmakelaars beoordelen de match en leggen deze voor aan hun klanten. Bij wederzijdse belangstelling kopen mensen elkaars huis en zijn beide geholpen.

Funda heeft er naar eigen zeggen bewust voor gekozen om de proef in zes regio’s in te voeren. In omgeving Arnhem, Tilburg, Friesland, Waterland, Apeldoorn en Nunspeet doen 150 makelaars mee. Via hen maken inmiddels ruim 450 woningverkopers gebruik van de functionaliteit.

Het is volgens het bedrijf belangrijk dat meerdere makelaars binnen één regio deelnemen, omdat dit de kans op woningruilsuggesties vergroot. Zestig procent van de mensen verhuist namelijk binnen hun eigen regio.

De doelstelling van Funda is om Woningruil in april 2013 landelijk aan te bieden. De dienst zal vanaf de lancering beschikbaar zijn voor alle bij funda aangesloten makelaars.

Deel dit bericht

6 Reacties

Thijssen

Slim!

Danny

Interessante ontwikkeling, dit past ook wel bij de veranderende economische realiteit. Het zal desondanks geen revoluties teweeg brengen, maar het is wel goed om de optie in ieder geval aan te bieden.

Judith

Goed bedacht, maar ben benieuwd hoe goed dit gaat lopen. Hoe groot is namelijk de kans dat het van beide kanten positief is?

Jois

Met zoveel body (260.000 woningen) zullen er zeker succes stories zijn. Wij doen overigens niet mee 🙂

W.G.F.Mesland

Het is een goed idee, edoch er moet aan beide kanten belangstelling zijn voor de andere eigendom.Met dezelfde inspanning zou kunnen worden vastgesteld welke nieuwe woning na verkoop van de eigen woning gewenst zou worden.
Mijn suggestie is de volgende:Stel vast vanaf de goedkoopste, welk ander duurder huis gewenst wordt.Stel dat goedkoopste huis is A. Dat duurderehuis is B. etc.
Laat de verkoper van bv woning E. tenslotte woning A. kopen.
Deze verkoper van .E.ontvangt dus netto de verkoopprijs minus
het koopbedrag van A.Met de verkoop vervolgens van A. vermindert of wellicht vermeerderd hij de feitelijke opbrengst van zijn oorspronkelijke woning.Voordeel:
Ieder heeft zijn eigen werkelijke keus verkregen, slechts de duurste eigenaar/verkoper dient het goedkoopste huis nog te vekopen.Met 150 makelaars in één regio moet dat lukken lijkt mij. Heino, 7 februari 2013., W.G.F.Mesland

Jani.M.

Heel goed, koop woning ruilen
met goed vertrouwen
in overleg
verstandig
nu nog realiseren

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond