Deel dit artikel
-

Funda geeft ongebonden verhuurbemiddelaars toegang tot huurplatform

Funda heeft haar huurplatform opengesteld voor verhuurbemiddelaars die niet bij een branchevereniging zijn aangesloten. De grootste huizensite heeft daartoe besloten na een succesvolle proef. Funda en mede-initiatiefnemer NVM zeggen met de openstelling meer transparantie te willen bewerkstelligen op de Nederlandse huurmarkt.

De proef is een jaar geleden van start gegaan. Vanaf dat moment konden 40 verhuurbemiddelaars die niet zijn aangesloten bij een branchevereniging, maar wel voldeden aan de gestelde toelatingseisen toegang krijgen tot funda. Voorheen was plaatsing van huurobjecten op funda voorbehouden aan leden van brancheverenigingen NVM, Vastgoedmanagement Nederland, VBO en VastgoedPRO.

Een ongebonden bemiddelaar die tijdens de pilot toegelaten wilde worden, moest aantoonbaar actief zijn in de huurmarkt en minimaal twee jaar ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel. Daarnaast diende de bemiddelaar op objectniveau te beschikken over een opdracht tot bemiddeling van de verhuurder. Ook werden eisen gesteld ten aanzien van de transparantie over huurprijzen en bijkomende kosten voor de huurder.

Funda verwacht nog deze zomer overige ongebonden verhuurbemiddelaars toegang te kunnen verlenen tot haar huurplatform. De toelatingseisen worden momenteel geformaliseerd.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond