Deel dit artikel
-

Gadgets, sensoren en data op eHealth Convention

Sensoren kunnen allerhande data verzamelen met een keur van technologische middelen. User generated data, de gebruikerskant, is een nog grotendeels onontgonnen gebied binnen de Big Data, en al helemaal in de medische wereld. Jan Peter Larsen van Sense Health vertelt er meer over, begin oktober op eHealth Convention.

In zijn sessie vertelt Larsen – Nederlands Kampioen hoogspringen – over het nut van data analyse via sensoren. Wat is er nu mogelijk en wat brengt de toekomst?

Ook present is Mahiben Maruthappu, arts en senior fellow werkzaam voor National Healthcare Services (NHS). De Britse organisatie was onlangs in het nieuws omdat ze volgend jaar miljoenen Britten voorzien van gratis apps op het gebied van e-Health en self care. NHS vindt dat innovaties sneller en wijder moeten worden verspreid.

Deze grootschalige landelijke distributie van e-Health- en m-Healthdiensten draait om preventie: voorkomen dat (chronisch) zieken nog zieker worden en voor een behandeling naar het ziekenhuis moeten. Maruthappu is nauw betrokken bij dit ambiteuze project en zal in zijn sessie hierop ingaan.

Uwe Diegel, CEO van iHealth, gaat in op de vraag of de medische wereld niet volledig gadgetgedreven wordt met apps, internet apparaten en robots. Al in 1992 raakte Diegel betrokken bij de wereld van medische apparaten, met name op het gebied van cardio-vasculaire diagnostiek.

Voormalig CEO Marque Joosten zit al enige tijd in de gezondheidshoek met Heilzaam. Marque reisde onlangs af naar Amerika en sprak daar met verschillende veelbelovende e-Health initiatieven. Voor ons vat hij zijn reizen samen: wat kunnen we de komende periode verwachten uit Amerika? Hoe ziet het e-Health landschap er uit aan de andere kant van de oceaan en wat betekent dat voor ons in Nederland?

eHealth Convention is het jaarlijkse congres dat Skipr en Emerce gezamenlijk organiseren. Tickets zijn hier te bestellen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond