Deel dit artikel
-

Gamebeurs Gamescom virtueel, IFA onzeker na Duits evenementenverbod

De belangrijke Duitse gamebeurs Gamescom 2020 die in augustus in Keulen zou worden gehouden gaat in elk geval virtueel door nu de Duitse regering tot eind augustus alle grote bijeenkomsten verbiedt vanwege het coronavirus. De beurs zou zoals ieder jaar in augustus worden gehouden.

De premiers van de deelstaten en bondskanselier Angela Merkel (CDU) hebben woensdag overeenstemming bereikt over het verbod. Concrete regels, zoals over de omvang van de evenementen, moeten de deelstaten zelf opstellen.

Formeel is Gamescom nog niet afgelast. Directeur Gerald Böse van KoelnMesse wil eerst nog een discussie met de autoriteiten. ‘Een vakbeurs is wat anders dan de Bundesliga of een rockconcert.’

Met het verbod wordt ook de grote elektronicabeurs IFA in Berlijn van begin september onzeker, zeker als zoals elk jaar ook consumenten worden toegelaten.

Haagse topambtenaren sturen intussen aan op een Nederlands verbod op evenementen tot 1 september aanstaande. Daardoor zullen grote festivals als Pinkpop en Lowlands niet door kunnen gaan.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond