Deel dit artikel
-

Gameuitgever THQ zwaait af

Een verrassing is het niet meer, maar de Amerikaanse game-uitgever THQ houdt het voor gezien. De belangrijkste onderdelen zijn verkocht aan branchegenoten Sega, Koch Media, Crytek, Take-Two en Ubisoft.

Toch Media, het moederbedrijf van game-uitgever Deep Silver, nam de titels gamestudio Volition, Saint’s Row en Metro over. Sega heeft Relic Games en de spellen Warhammer 40K en Company of Heroes gekocht. Ubisoft kreeg de beschikking over de studuo THQ Montreal en het rollenspel South Park: The Stick of Truth.

De studio’s hebben deze titels voor zeer weinig geld in handen gekregen: het grootste bedrag van 26 miljoen dollar werd door Sega betaald voor Company of Heroes, maar de meeste bedragen zaten daar ver onder en niet alle onderdelen hebben een koper gevonden.

Het bedrijf heeft het iets meer dan twintig jaar volgehouden en werd een belangrijke afnemer van Hollywoodlicenties, zoals van Pixar en kabelbedrijf Nickelodeon. Maar toen de markt voor kindergames begon te verslechteren, kreeg THQ het moeilijk en in december werd uitstel van betaling aangevraagd.

Het bedrijf had sinds 2005 een Nederlands verkoopkantoor in Breda.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond