Deel dit artikel
-

Gebruik iMessage drukt sms-verkeer

In Nederland was het WhatsApp, maar in de VS is het iMessage van Apple dat invloed heeft op het sms-verkeer.

Het Amerikaanse dataverkeer neemt toe in het derde kwartaal, maar het aantal tekstberichten dat gebruikers per maand verstuurt neemt af, van 696 naar 678 berichten per gebruiker. Tot voor kort zat er juist groei in het sms-verkeer.

Analist Chetan Sharma schrijft de daling toe aan het toenemende gebruik van programma’s als Facebook Messenger en iMessage, de tekstberichtendienst op iPhones en iPad. Voor het versturen van berichtjes betalen gebruikers geen geld.

Daarmee lijken de VS dezelfde trend te volgen als Europa. Onderzoeksbureau Ovum kwam vorige maand nog tot de conclusie dat gratis berichtendiensten voor de smartphone, zoals WhatsApp, telecombedrijven wereldwijd dit jaar 23 miljard dollar (18 miljard euro) aan gemiste sms-inkomsten kosten. Ovum sprak van een ‘verschuiving in communicatiepatronen’. Ovum schat dat het verlies in 2016 oploopt tot 54 miljard dollar per jaar.

Deel dit bericht

4 Reacties

Piet

En dan hebben we het nog niet eens over Google Talk op al de Android toetstellen.

Ik gebruik zelf altijd GTalk voor chatten/berichten, gebruik amper WhatsApp of SMS.

D

en ebuddy’s messenger

Ronald

Gemiste SMS inkomsten? wacht even, ze hebben juist jaren lang gratis omzet gehad. Een sms is en niet opgenomen telefoon gesprek met 160 karakters informatie. Het kost de bedrijven helemaal niets namelijk. in het begin van de mobiele telefoon was het ook nog gratis! En de tarieven van mobiel internet gaan toch steeds omhoog dus we compenseren aardig!

Hans Langbroek

Dat krijg je ervan als je doelbewust de consument jaren lang hebt bedonderd en leeggezogen met te dure abonnementen. Lijkt me logisch als je via het internet je doelen kunt verleggen om je kosten beter te kunnen beheren.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond