Deel dit artikel
-

Gebruikerstest van de corona-notificatieapp vindt plaats in Twente

De gebruikerstest van de corona-notificatieapp gaat plaatsvinden in de regio Twente. Dat schrijft minister Hugo de Jonge (VWS) vandaag in een brief aan de Tweede Kamer.

In samenwerking met diverse organisaties in de regio Twente krijgen enkele honderden mensen de gelegenheid de app op hun eigen telefoon te installeren en een week lang in hun eigen omgeving ervaring op te doen met de app. Via een briefing en instructies krijgen testers te horen hoe de test in zijn werk zal gaan en hoe de app is te downloaden en te installeren.

Onderzoek moet dan aangeven of de app voor gebruikers eenvoudig is te installeren, en of de teksten en de functies begrijpelijk zijn.

De test maakt onderdeel uit van een reeks testen die er voor moet zorgen dat de app aan alle eisen op het gebied van privacy, gebruiksvriendelijkheid en veiligheid voldoet.

De planning is er op gericht dat het kabinet half juli besluit over de landelijke introductie van de app en over het moment waarop.

Het lukt al niet meer om de app, die het reguliere bron- en contactonderzoek van de GGD moet aanvullen, voor het zomerreces uit te brengen. En nu de maatregelen versoepeld worden, is het de vraag of gebruikers de app nog wel noodzakelijk vinden.

De app werkt op basis van bluetoothtechnologie en wisselt unieke en niet tot de persoon herleidbare nummers uit die meerdere keren per uur wisselen. De nummers die horen bij besmette personen worden door de app opgehaald en de app controleert of je die nummers ‘bent tegengekomen’.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond