Deel dit artikel
-

Geen inkomsten meer voor YouTube video’s van anti-vaccinatie activisten

YouTube betaalt geen geld meer uit aan makers van video’s van anti-vaccinatie activisten. Zij waarschuwen voor de vermeende gevaren van inentingen, maar experts vinden de propaganda een gevaar voor de volksgezondheid.

Het kwam regelmatig voor dat video’s van antivaxxers vergezeld gingen van reclame van gezondheidsbedrijven. Vaak werden de video’s ook aanbevolen door het platform.

Onder druk van de Amerikaanse politiek overweegt ook Facebook om het aantal berichten van antivaxxers aan te pakken. Zij worden lager in de zoekresultaten gezet.

De Vlaamse viroloog Marc Van Ranst maakt zich intussen ernstig zorgen over de wereldwijde opmars van de mazelen. Hij schrijft de trend toe aan de propaganda van antivaxxers. In de staat Washington heeft de gouverneur de noodtoestand uitgeroepen vanwege een mazelenuitbraak.

Deel dit bericht

7 Reacties

Jan Jaap

Als we nou in Nederland ook eens net zo hard zouden acteren, ipv ze een plek aan tafel te geven bij talkshows om hun blabla ten toon te spreiden…

Eric

En onder druk van welke organisatie heeft Google dit gedaan? Dit is je reinste censuur.
Als je Google Ads bij ze wil inkopen wordt het zeker niet gecensureerd?

Pien

Toch bizar dat bedrijven als Facebook en Google zich met gezondheid etc bezighouden.
Het nieuws is al niet objectief dankzij de vele miljoenen die de pharmaceutische industrie erin pompt en waardoor zelfs een NOS zich laat gebruiken.

En het is toch heel simpel?
Als je in vaccinaties gelooft dan maakt het je geen bal uit dat er mensen rondlopen zonder vaccinaties, want jij bent gevaccineerd en kan niets krijgen. En als je niet in vaccinaties gelooft, accepteer je ook dat er mensen zijn die dat wel doen en accepteert het zgn. risico dat je besmet kunt raken.

Maar juist omdat het zo simpel is en veel meer mensen niet meer klakkeloos ziektes in baby’s willen sturen die ze normaal gesproken nooit zouden kunnen krijgen, merkt de big pharma een terugval in inkomsten. En wat doe je dan? Je creëert nepnieuws met hypes, nieuwe ziektes, maakt nieuwe vaccins en je hebt weer een nieuw product om geld te verdienen. En dit nepnieuws is blijkbaar wel getolereerd, want er zit geld achter.

Het is triest dat YouTube dit beleid heeft, net zo triest als het beleid is dat op Facebook een foto met een moeder die borstvoeding geeft wordt verbannen. Helaas zijn de Amerikanen enorm dominant in de wereld van internet. Hoog tijd dat een Europees alternatief succesvol wordt.

bert

Dankzij die anti-vaxxers zien we toch maar mooi het failliet van internet zoals het nu is. De hele verplaatsing van miljoenen splintersites naar een handvol megaplatformen is niet goed voor de mensheid. We worden hierdoor allemaal in een soort van Telegraaf/Sun/Fox News pulp eenheidsworst gedwongen waardoor alle splintergroepen het met elkaar aan de stok krijgen in een soort grote Fortnite arena.
Flikker Facebook, Insta, Womaninterest en Youtube aan de kant, en ga weer lekker onder een pseudo met gelijkgestemden bakkelijen op je zelfgehoste forumpje. Stuk beter voor de wereld.

Lou

Decentralisatie van social platforms met open privacy protocols, is de enige oplossing, om het opgelegde censuur van politiek of big pharma/industry te ontlopen.
Youtube is nu niks meer dan een verlengde van de overheden. niks meer alternative culture en open communicatie.
Dus de nieuwe zuckerbergs zullen een ander format moeten bedenken als ze de vele alternative content providers willen hosten voor hun grote groep trouwe volgers/likers.

Boss

@ Lou, dus die aantoonbare desinfo van die antivaxxers moeten we dan maar slikken?

lou

nee, society/jij/wij zelf moet dialoog houden met content providers=individuen. Het is niet een zaak van de overheid/kerk om zich te bemoeien met social dialoog. Dat druist in op het vrijheid van meningsuiting beginsel. Filteren van upload content was dan ook het begin van het einde voor social media youtube/platform. Tja het filteren op uploads van illigale films prima natuurlijk. maar op eigen content nee. Dat is dus het begin van het einde.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond