Deel dit artikel
-

Geert-Jan Smits (Flinders) start circulaire marktplaats

Flinders oprichter Geert-Jan Smits kondigt zijn volgende avontuur aan: de circulaire marktplaats Pacha Panels voor biobased en herbruikbare materialen voor de interieur- en woningbouw en de meubelindustrie.

Nadat hij tien jaar actief was binnen de designwoonbranche kwam het idee om de industrie een alternatief te bieden voor de materialen die einde levensduur op de afvalberg belanden. Daar is volgens Smits niets zweverigs aan. Met de aangeboden materialen wenst het bedrijf de industriestandaard te veranderen ‘richting circulariteit’.

De belangrijkste productcategorieën zijn constructieve en decoratieve panelen, isolatiematerialen, natuurverf en afwerking zoals toplagen, gevelbekleding en wandafwerking. De onderneming zal deels voorraadhoudend zijn en deels gebruikmaken van de voorraden aanwezig bij leveranciers.

De verkoop vindt online plaats, maar ook via adviseurs die in samenwerking met de klant circulaire oplossingen aandragen.

Pacha Panels richt zich naast de verkoop van biobased materialen op materiaalonderzoek in haar eigen Pacha Lab. In het monumentale pand te Zaandam worden nieuwe biobased materialen uitgetest op kwaliteit, sterkte en toepasbaarheid. Het Lab heeft een eigen lijmstraat met pers om nieuwe combinaties van materialen te ontwikkelen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond