Deel dit artikel
-

“Geneuzel en betweterij”

Op elk Emerce-artikel, in print of online, kan gereageerd worden door middel van de reactie-mogelijkheden op www.emerce.nl. Hieronder een samenvatting van de meest spraakmakende bijdragen van de afgelopen maand.

Onderzoeksbureau

Een nieuw bedrijf genaamd CoolResearch gaat zich specialiseren in het verrichten van internetonderzoek in opdracht van de overheid. Mede-oprichter is internetondernemer Tom Kok, voorheen voorzitter van D66

'def dalux' meent Kok wel te kennen:

"Een zeer inspirerend figuur die met zijn mantra's op de een of andere manier vele potjes kan breken. Helaas is het niet zo een doener en komen zijn verhalen mij vaak wat Eric Bartelesque voor. Veel geschreeuw maar weinig wol. Waarschijnlijk heeft hij een hoop geleerd van zijn Scaramea avontuur en durft hij nu wel keuzes te maken en heeft hij nu goede mensen om zich heen verzameld die zijn tekortkomingen aanvullen."

Anderen zien er een hogere vorm van gerechtigheid in. Zo ook 'reactor':

"Enige jaren gelden werd Tom kok zo ongeveer als groot grof vuil aan de kant gezet door de heren van Achmea voor hun internetactiviteiten. Tegenwoordig is Achmea helemaal weg uit de internetmarkt maar Tom Kok heeft gedaan wat zijn hart ingaf en zie hier een klein concertje in de dop."

WK-site

De uitslag van een usability-onderzoek naar de WK-site roept boze reacties op.

'Santoki' vindt elke kritiek misplaatst want:

"Je hebt het hier over de meest bezochte site ooit, met prima functionaliteiten in een goed design, die er tot op heden nog nooit uit gelegen heeft!"

'Wateengezeur' lijkt het een goed plan om negatieve aspecten te negeren:

"In plaats van commentaar te hebben op deze website kan er veel beter naar de positieve kanten gekeken worden."

'Don Leo' plaatst de kritiek in een groter verband:

"Dit soort geneuzel en betweterij over zaken die gewoon goed geregeld zijn is precies de reden waarom Nederland helemaal niet meedoet aan de WK. Het constante gemiereneuk en beter weten maar ondertussen niets presteren."

'Jitske' neemt het op voor de usability-criticus:

"Wat een zielige reacties allemaal zeg. Raaijmakers wordt waarschijnlijk gewoon naar zijn mening gevraagd en als ie die dan geeft, zien mensen eindelijk een kans om hun Lost Boys fustratie uit te storten."

Bannerformaten

Online advertising netwerk WebAds ziet de grote vierkanten "Big Ad Display (B.A.D.)" en de in Flash geprogrammeerde ScreenAd als de bannerformaten van de toekomst.

'Arno' heeft een goede reden om minder optimistisch te zijn:

"Jammer alleen dat je dan op een Mac de melding krijgt dat het alleen te zien is in Explorer op een pc. Internet zou toch platformonafhankelijk moeten werken? Zo sluit je klanten uit."

'radja' corrigeert:

"Er worden geen klanten uitgesloten want de 'bekijkers' van de reclame zijn niet de klanten. De klanten zijn de bedrijven waarover reclame gemaakt wordt."

'Tanja' meent dat het schort aan de terminologie:

"Met verbazing hoor ik nu dat formaten die juist banners moesten doen vergeten als NIEUWE BANNERFORMATEN worden geïntroduceerd? Zucht."

'Jeroen Ivo Damstra' neemt de rol van zwartkijker op zich:

"Laat ik even de zuurste van het stel zijn. Banners en alle varianten daarop hebben niet veel meer dan een beperkte toekomst. Het is in den beginne wellicht leuk voor een bezoeker dat er iets over zijn/haar scherm dendert, alleen gaat ook dat weer naar een tijd vervelen."

Stutterheim

Directeur Duncan Stutterheim van ID&T trok op de Emerce Industry Day fel van leer tegen het maken van thuiskopieën van muziek. Het water zou hem inmiddels aan de lippen staan.

De strijd tussen muziekindustrie en consument is duidelijk nog niet gestreden. 'Johan Kuijpers' opent de aanval:

"Dat een cd als 'duur' wordt ervaren komt alleen maar door internet en het thuiskopiëren, betoogde Stutterheim. Niet waar: de eerste keer dat ik een cd als duur ervaarde was na een bezoek aan Amerika, waar je toen voor $ 12,99 CD's kon kopen."

'Roelof Roos' verwacht dat minder thuiskopiëren leidt tot lagere CD-prijzen, maar?:

"In de periode dat het thuiskopieren minder populair was zijn de prijzen van originele cd's echter niet gedaald. (…) Dus het verhaal dat meer thuiskopiëren zou leiden tot hogere prijzen klopt niet."

'Evert' is het met Duncan eens:

"Ik denk dat de prijs te vaak als excuus wordt gebruikt door de consument voor het kopieren of downloaden. Benzine is namelijk ook te duur, toch gaat iedereen keer op keer weer naar de pomp. Ik denk dat het bij de mensen die de bovenstaande reacties hebben geschreven nog nooit is opgekomen om bij de pomp weg te rijden zonder te betalen."

'Hans Bruinsma' meent dat het tijd is voor radicale vernieuwing:

"De klaagzang van de muziek-industrie wordt hoe langer hoe triester. En dus vervelender. Je zou denken dat men zich inmiddels gerealiseerd zou hebben de hele industrie zichzelf opnieuw moet uitvinden. Niet enkel de distributie ervan."

'Kees Bakker' heeft De Oplossing:

"Als van een gedownloade CD inclusief hoesje bv 2 euro naar de artiest gaat, 2 euro naar marketing en 2 euro naar de distributeur, kan ik op een sigarendoosje al een redelijk businessmodel neerzetten. Dan kost een CD gewoon 6 euro en wordt er goed aan verdiend door alle betrokkenen."

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond