Deel dit artikel
-

‘Geplande overname 925 door TMG onzeker’

De geplande acquisitie door uitgever TMG van 925, de zakensite van Jort Kelder, is onzeker geworden. Dat schrijft Quote.

Kelder en zijn twee aandeelhouders – jongerensite Vice en Quote 500 lid Ronald van de Laar – sloten in mei 2016 een akkoord over de overname van 925. TMG zou voor 3 ton een meerderheid verwerven in de site. Daarnaast zouden nog eens enkele tonnen worden geïnvesteerd.

De deal werd destijds getekend door de inmiddels geschorste CEO Geert Jan van der Snoek. De nieuwe directie bij TMG lijkt niet echt haast (meer) te maken om deze overname door te zetten.

Kelder en Van de Laar, de twee oprichters, hebben om en nabij 6,5 ton geïnvesteerd in 925, maar een doorslaand succes is het nooit geworden. Kelder spreekt over een ‘hobbyproject waarbij we jonge talenten een kans gaven’.

RTL Z meldt dat de inzet van drie commissarissen als waarnemend raad van bestuur de Telegraaf Media Groep bijna een kwart miljoen euro heeft gekost. Daarnaast is het mediabedrijf ook tonnen kwijt voor de ontslagvergoeding van de geschorste bestuursleden Geert-Jan van der Snoek en Leo Epskamp.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond