Deel dit artikel
-

GitHub publiceert AI-tool die zelf software schrijft

Softwareschuur GitHub publiceert een geavanceerd hulpmiddel dat zelf software schrijft aan de hand van de intentie die een programmeur laat zien.

De noviteit heeft Copilot, is bijna een jaar geleden getoond en sinds deze week voor iedereen beschikbaar. Copilot kost een tientje per maand om te gebruiken of honderd dollar per jaar. Studenten en vrijwilligers bij populaire opensource projecten betalen niets.

Een jaar geleden ging Microsoft-divisie GitHub een samenwerking met OpenAI. Dat is organisatie die zich verdiept in AI-ontwikkelingen. Het is bijvoorbeeld de bouwer van GTP-3. Dat is een lerend model voor neurale netwerken waarmee computers taal kunnen leren en genereren. Dat idee zijn GitHub en OpenAI gaan toepassen op computercode.

Het resultaat van de samenwerking is een systeem dat zelf gegenereerde computercode kan suggereren. Programmeurs zijn niet verplicht de code over te nemen in hun editors. Copilot kan worden gebruikt om te spieken, Stackoverflow te mijden, inspiratie op te doen en werkprocessen te versnellen. Het is te integreren in tekstschrijvers als Neovim, Visual Studio, Visual Studio Code en Atom (zo lang het nog duurt).

Een demonstratie:

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

GitHub is een online platform voor softwareontwikkeling en versiebeheer. Microsoft kocht het bedrijf in 2018 voor 7,5 miljard dollar in aandelen.

Zoals GTP-3 tekst schrijft op basis van textuele input zo genereert OpenAI’s DALL-E afbeeldingen.

Foto: Luke Anderson (cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

bert

Ik ben benieuwd hoe die bot op ideeën komt. Graait ie gewoon lekker in de eigen repositories van Github klanten?

Erwin Boogert

Bekijk anders even de video die in het verhaal is ingesloten. Die geeft een idee.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond