Deel dit artikel
-

Franse spoor eindelijk in reisplanner GoEuro

De Franse spoorwegen SNCF hebben zich aangesloten in de Europese reizenzoeker c.q. planner GoEuro. Daarmee wordt een zwart gat van de landkaart gepoetst en hub Frankrijk ontsloten voor reizigers.

Los van het feit dat Frankrijk als reisbestemming populair is, en als poort naar Spanje en Portugal fungeert, is het vooral voor de betrouwbaarheid vanwege volledigheid voor GoEuro een belangrijke stap.

De reisplanner toonde tot nu toe enkel de bestemming van internationale treinen als Eurostar en Thalys. Met de opname van SNCF wordt het hele Franse spoorwegennet ontsloten.

Ook de onlangs gedereguleerde Franse busmarkt is beter opgenomen in de zoekmachine voor Europese reizigers. Ook in Nederland manifesteren nieuwe partijen als Flixbus zich steeds duidelijker als goedkoop alternatief voor internationaal luchtvervoer.

GoEuro ontving eind vorig jaar een nieuwe kapitaalinjectie, 45 miljoen dollar van Goldman Sachs Investment Partners. De investeringstak van de Amerikaanse zakenbank richt zich vooral op later stage investeringen en begeleidt ook vaak de exits.

Foto: Paul Smith (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond