Deel dit artikel
-

Google biedt tours en activiteiten aan samen met Tiqets

Tiqets gaat als partner van Google de technologie en reserveringen van entreebewijzen voor musea en andere attracties op Maps, Search en Assistant verzorgen. Het nieuwe initiatief zit nog in de testfase en wordt dus nog door ontwikkeld.

Wie bijvoorbeeld op Rijksmuseum zoekt in Maps, krijgt links in beeld informatie over de locatie en openingstijden, maar ook de mogelijkheid om alvast een entreebewijs te reserveren. De technologie daarachter en de afhandeling en betaling van een eventuele aankoop wordt door Tiqets gedaan in de Google-userinterface.

Rijksmuseum Reserve with Google

Over het commerciële model hierachter kan Tiqets nog niet veel zeggen. “Op dit moment valt Reserve with Google nog buiten het paid advertising model en is het nog niet geheel duidelijk hoe dit zich gaat ontwikkelen,” aldus een woordvoerder.

Reserve with Google werd al ingezet voor het boeken van fitnesslessen en spabehandelingen, het reserveren van restaurants of een afspraak maken met de kapper. Met Peek waren tours en activiteiten ook al beschikbaar. Dit bedrijf richt zich op de favoriete vakantiebestemmingen van Amerikanen (Noord-Amerika, Cancun in Mexico, Londen en Parijs) en heeft hiermee niet de dekking van Tiqets.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond