Deel dit artikel
-

Google in hoger beroep tegen Europese boete, tekent bezwaar aan tegen Amerikaanse zaak

Google gaat in hoger beroep tegen een boete van 2,4 miljard euro die de Europese Commissie in 2017 aan het bedrijf heeft opgelegd. Het gaat om de zaak waarbij Google zijn eigen prijsvergelijker Google Shopping voortrok in zijn zoekresultaten.

Een eerste beroep van het Amerikaanse bedrijf bij een lagere Europese rechter is al afgewezen.

Google benadrukt dat het al veranderingen heeft doorgevoerd om aan de eisen van de Europese Commissie te voldoen.

In de VS heeft het moederbedrijf van Google, Alphabet, een federale rechter vrijdag gevraagd een antitrust-rechtszaak te verwerpen die was aangespannen door Texas en andere Amerikaanse staten. De staten vinden Google te machtig op de markt voor online advertenties.

Google zegt dat de staten niet hebben aangetoond dat het illegaal samenwerkte met Facebook. Ook hebben de staten beweerd dat Google ten minste drie programma’s gebruikte om advertentieveilingen te manipuleren en om adverteerders en uitgevers te dwingen de tools van Google te gebruiken.

Google wil dat tenminste vier van de zes aanklachten worden geseponeerd.

De procureur-generaal van Texas, Ken Paxton, wil doorpakken. ‘Het bedrijf wiens motto ooit Don’t Be Evil was, vraagt nu aan de wereld om hun flagrante monopoliemisbruiken te onderzoeken en geen kwaad te zien, geen kwaad te horen en geen kwaad te spreken.’

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond