Deel dit artikel
-

Google koopt eigen terminal op luchthaven San Jose

Landingsrechten op een vliegveld van de NASA zijn niet genoeg voor Google. Daarom wil het een eigen terminal aanschaffen op de internationale luchthaven van het nabijgelegen San Jose.

De leiding van de San Jose-luchthaven geeft een positief advies over de ontwikkeling van een nieuw terminal op de luchthaven. De grootste, maar niet de enige klant, wordt Google. Medewerkers en klanten die van over de hele wereld worden ingevlogen hoeven hooguit nog maar een half uurtje te rijden van de luchthaven naar het hoofdkantoor van de technologiegigant.

Het is overigens niet de enige luchthaven in de omgeving van het hoofdkantoor. Op een paar minuten rijden ligt namelijk een luchthaven van de NASA, waar Google ook landingsrechten heeft.

De nieuwe terminal wordt aangelegd door Signature Flight Support en Blue City Holdings. De eerste verzorgt de infrastructuur van de terminal, de tweede is het dochterbedrijf van Google dat de vloot van tientallen vliegtuigen beheert.

Airliners.net verzamelde over de afgelopen jaren verscheidene afbeeldingen van de Boeing 767 van Blue City die door de top van Google wordt gebruikt om zichzelf en gasten de wereld over te vliegen.

Spotters op Sint Maarten legden de Google Jet in 2011 vast:

De investering in de terminalbouw bedraagt 82 miljoen dollar. De twee bedrijven krijgen vijftig jaar gebruiksrecht, waarvoor ze jaarlijks 2,6 miljoen dollar huur betalen. De terminal en hangars moeten er ongeveer zo gaan uitzien:

Googles Blue City beschikt sinds een paar jaar ook over een eigen, onbewapend gevechtsvliegtuig. Dat werd eind vorige maand nog gefilmd op de NASA-strip:

Deel dit bericht

1 Reactie

Paul Haarman

Toch zou ik als prioriteit eerst investeren in een goed call center waar adverteerders gewoon telefonisch contact kunnen opnemen wanneer ze vragen hebben over hun AdWords campagne. Ik hoor van mijn klanten toch dat dit een gemis is.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond