Deel dit artikel
-

Google wil meer recensies van gebruikers Maps

Google schakelt de hulp van de gebruikers van Maps in om meer recensies te verzamelen van winkels, restaurants, musea en talloze andere publieke commerciële locaties.

Het lijkt op een aanval op Yelp. Dat bedrijf heeft een model dat volledig is gebaseerd op de recensies die gebruikers online schrijven. Voor Google is het bijzaak, een nuttige social verrijking van vermeldingen op Maps en de bedrijfspagina’s op Google+.

Iedereen kan recensies op Maps schrijven, maar wie graag veel bijdragen levert kan zich opgeven als zogeheten Lokale Gids. Wie veel beoordelingen schrijft krijgt een bijzonder icoontje naast zijn naam, een grafische beloning voor het maken, bewerken en beoordelen van locaties. En het toevoegen van foto’s.

Afgelopen weekend kregen lokale gidsen over de hele wereld een mail om hen te activeren. Wie meer dan tweehonderd recensiepunten heeft, krijgt gedurende twee jaar 1 terabyte opslagruimte op Drive.

Foto: Joe Hunt (cc)

Deel dit bericht

3 Reacties

Ektor Tsolodimos

Als echte Local SEO Specialist heb ik me meteen aangemeld. Ben benieuwd hoeveel punten ik ga scoren.

KoalaBear

Als je die 1TB iets langer dan 2 jaar zou krijgen had ik waarschijnlijk meegedaan. Maar vind het dan toch teveel moeite om voor mij nog 177 extra aanpassingen te moeten doen. 🙂

Ektor Tsolodimos

@KoalaBear: waar kan je jouw status/score zien?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond