Deel dit artikel
-

Google met real time zoekresultaten

Wat werd er vorige week in New York over Geert Wilders gezegd op het web? Zulke specifieke tijd- en locatiegebonden vragen beantwoordt Google met de lancering van een nieuwe zoekdienst snel en simpel.

De nieuwe dienst heet Real Time en wordt op dit moment in de Google-wereld uitgerold. Gebruikers van de ‘gewone’ zoekmachine kunnen de meest actuele vermeldingen over hun zoekopdracht vinden door in de linker marge het knopje ‘Updates’ aan te klikken.

Real Time geeft behalve op het hier en nu ook zicht op real time kletserij op andere locaties en andere zelfs tijdspannen. De Google-gebruiker kan zijn zoekopdracht verfijnen in de marge naast de zoekresultaten.

Google indexeert niet enkel berichten op Twitter en lokale nieuwspublicaties, maar zoekt ook naar live updates op Buzz, Facebook. Friendfeed, Twitpic en Tweetphoto. Het ligt voor de hand dat later ook diensten als Hyves en Foursquare aan worden gekoppeld.

Het is nog niet duidelijk hoe het zoekbedrijf de nieuwe dienst commercieel gaat uitbuiten.

Een demonstratie:

 Foto: doolittle1989 (cc)

Deel dit bericht

4 Reacties

Ton van Houten - Online Succes

Zeker het proberen waard.

jeroen

Ik krijg enkel een 404 pagina te zien

Erwin Boogert - Emerce

Jeroen, dat kon ik in Firefox reproduceren maar in Chrome niet. Daarom de link naar Real Time veranderd in een andere die hetzelfde resultaat oplevert. Als het goed is, moet je de site nu wel goed kunnen zien.

Karel Kolb

Nu nog een RSS feed van die updates bieden en iedereen is blij. Of kan dat al?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond