Deel dit artikel
-

Google, Microsoft en Adobe trekken zich terug uit Rusland

Google, Microsoft en Adobe trekken zich terug uit Rusland als gevolg van nieuwe beperkingen die volgende maand van kracht worden. Zo moeten deze bedrijven al hun data in Rusland opslaan en worden bloggers aan banden gelegd.

De plannen van de mediawaakhond Roskomnadzor lagen er al langer, maar zijn een jaar opgeschort. Nu ontkomen buitenlandse internetbedrijven er niet meer aan. Rusland heeft sancties in het vooruitzicht gesteld als de bedrijven de regelgeving negeren.

Om die reden hebben nu enkele Amerikaanse internetbedrijven besloten om uit Rusland weg te gaan. Adobe heeft al zijn Russische activiteiten gestaakt, Google heeft zijn R&D-werkzaamheden gestopt en Microsoft heeft de ontwikkeling van Skype verplaatst. Wat Facebook en Twitter gaan doen, is nog niet duidelijk. Mogelijk zullen zij hun data wel lokaal opslaan.

Deel dit bericht

3 Reacties

KoalaBear

Precies wat Rusland wil. Erg eigenzinnig land.

Wim Roffel

Ik snap dit niet helemaal. Google en Microsoft hebben ontwikkelactiviteiten gestaakt. Maar daar gaat het hier toch helemaal niet over? De regels raken niet aan ontwikkelactiviteiten. En omgekeerd vermeld het artikel niet dat deze bedrijven de consumenten in Rusland niet meer willen bedienen.

Daarnaast beginnen China en andere landen soortgelijke eisen te stellen. Dus zo extreem zijn de Russische eisen niet.

Jan Libbenga (redactie Emerce)

Jawel, al deze bedrijven zijn verplicht data lokaal op te slaan, dat geldt evenzeer voor ontwikkelteams. Skype is letterlijk een cloudbedrijf, Adobe ook.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond