Deel dit artikel
-

Google neemt stappen na Walk Out seksuele misdragingen

Google-topman Sundar Pichai zal vandaag plannen gaan opstellen naar aanleiding van de Walk Out vorige week, waarbij 20.000 Google-werknemers hun bureaus verlieten om te protesteren tegen de manier waarop het bedrijf klachten over seksuele misdragingen afhandelt. Ook in de Amsterdamse Zuidas werd geprotesteerd.

Directe aanleiding was de vertrekregeling die Google heeft getroffen met twee directeuren die waren beschuldigd van seksuele intimidatie.

De New York Times onthulde een dezer dagen dat Android-bedenker Andy Rubin in 2014 90 miljoen dollar meekreeg nadat hij wegens seksueel misbruik de laan uit werd gestuurd.

Rubin had sinds 2012 een buitenechtelijke relatie met een vrouw die bij Google werkte. Toen hij haar in een hotelkamer tot orale seks dwong, verbrak ze de relatie. Google nam haar klacht serieus, maar besloot de affaire niet openbaar te maken.

Na de onthullingen liet topman Pichai aan zijn personeel weten dat 48 mensen bij Google zijn ontslagen vanwege seksueel misbruik. Dertien van hen werkten als senior manager of hoger.

Ook is er onvrede over ongelijke behandeling en betaling. Slechts 31 procent van Google wereldwijd is vrouw, en niet meer 25 procent van het management.

Het personeel heeft vijf eisen geformuleerd: een openbaar rapport over seksuele intimidatie, een einde aan de gedwongen bemiddeling bij intimidatie en discriminatie, gelijke lonen en kansen voor iedereen en een uniforme en anonieme klachtenprocedure en promotie van Google’s diversiteitsdirecteur.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond